Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Ημερίδα για τη Διαχείριση Υδατικών Πόρων & Υγρών Αποβλήτων

16/05/2012

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Υγρών Αποβλήτων διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), η Εταιρία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων Α.Ε. (ΕΒΕΤΑΜ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, μέλη του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην Αθήνα (ΒΕΑ, Ακαδημίας 18).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές στη διαχείριση νερού και αποβλήτων (νέες προοπτικές και εργαλεία για τα επαγγελματικά κτήρια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις), υπηρεσίες ελέγχου, εξειδικευμένες μετρήσεις σε νερά και υγρά απόβλητα, βελτιστοποίηση στη διαχείριση-εξοικονόμηση των υδατικών πόρων, καθώς και το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Θα παρουσιαστούν επίσης χρήσιμα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου SWITCH4FOOD για τη διαχείριση του νερού. Το έργο, στο οποίο συμμετέχει το ΕΚΤ, υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων για τη βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης των υδάτων και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ποιότητα και ασφάλεια για τα προϊόντα τους. Ένα από τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν είναι η πλατφόρμα Switch4Food Virtual Clubs (http://s4food-clubs.ekt.gr/), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα της διαχείρισης υδάτων, επιτυχημένες πρακτικές, νομικά θέματα, τεχνολογικές διαγνώσεις, κ.ά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του ΒΕΑ, μπορούν να επικοινωνούν με το ΒΕΑ (κα Λεούση, Τηλ.: 210 3680772 - 3680753, e-mail: leousi@acsmi.gr). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από BEA, SWITCH4FOOD

 
Εκδήλωση "Διαχείριση Υδατικών Πόρων & Υγρών Αποβλήτων"
SWITCH4FOOD
Switch4Food Virtual Clubs
|More