Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Τεχνολογία & Εκπαίδευση στα Κυριακάτικα Πρωινά του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

24/05/2012

Εκπαιδευτικό διήμερο με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους και τα καινοτόμα εργαλεία μάθησης μέσα από την εκπαιδευτική τεχνογνωσία διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 9-10 Ιουνίου, στον χώρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, σεμινάρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και προβολές για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο Ειδικές Μορφωτικές Εκδηλώσεις "Επιστήμης Κοινωνία" του ΕΙΕ και διοργανώνονται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και τις εταιρείες OTE-CΟSMOTE, Microsoft-Συνεργάτες στη Μάθηση, Διερευνητική Μάθηση A.E., Τεχνο-ανακύκλωση και Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου και την Εκπαιδευτική Ρομποτική. Οι εκδηλώσεις επίδειξης θα παρουσιάσουν την Πράσινη πόλη του μέλλοντος, καθώς και Πίστες ρομποτικής όπου οι μαθητές θα δοκιμάζουν τα δικά τους ρομποτάκια.. Μαθητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια για την κατασκευή πειραματικών συσκευών από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι δραστηριότητες για τους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνουν επίδειξη των δωρεάν εργαλείων της Microsoft και παρουσίαση της καινοτόμου δραστηριότητας Διαδραστική Γεωμετρία, παρουσιάσεις εκπαιδευτικών σεναρίων που συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό γνώσεων μέσω διαδικτύου "Λυσίας", καθώς και διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με χρήση του Kinect της Microsoft για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με θέμα τη χρήση του Xbox 360-Kinect με εκπαιδευτικό σκοπό, τη Διαδραστική Γεωμετρία και ένα κυνήγι θησαυρού μέσα από τα σενάρια του διαγωνισμού "Λυσίας". Διοργανώνεται επίσης σεμινάριο για γονείς και παιδιά σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών για παιχνίδι. Στο τέλος των εκδηλώσεων, τα παιδιά θα αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε graffiti.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του ΕΙΕ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

 
Κυριακάτικα Πρωινά - Πρόγραμμα (pdf)
|More