Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Συνάντηση Εργασίας για το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

22/06/2012

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ, διοργανώνει Συνάντηση Εργασίας για το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 (15:30-18:15), στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Μικρό Αμφιθέατρο). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Χ. Κυριακοπούλου (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του 2013 για το πρόγραμμα "ΥΓΕΙΑ" και τις τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Αξιολογητές και επιτυχημένοι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν χρήσιμες επισημάνσεις για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων. Θα παρουσιαστούν επίσης το ΒΙΟΝΙAN cluster και οι εθνικές ερευνητικές υποδομές στο τομέα της υγείας.

Το πρόγραμμα "ΥΓΕΙΑ", με προϋπολογισμό 6.100 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη βελτίωση της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κλάδων-επιχειρήσεων υγείας της ΕΕ, καθώς και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων υγείας και αναδυόμενων επιδημιών. Καλύπτονται δράσεις για τη βιοτεχνολογία, τη μεταγραφική έρευνα στην υπηρεσία της ανθρώπινης υγείας και τη βελτιστοποίηση των παροχών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ευρωπαίων πολιτών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/events/live.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

 
Συνάντηση Εργασίας για το πρόγραμμα "ΥΓΕΙΑ"
7ο ΠΠ: πρόγραμμα ΥΓΕΙΑ
|More