Έρευνα στην ΕλλάδαΈρευνα στην ΕυρώπηΝέα-ΕκδηλώσειςΠηγές    RSS
Αρχική Σελίδα  Χάρτης 
 Νέα-Εκδηλώσεις   Νέα Έρευνας και Καινοτομίας  English version   
 
Διεθνή Συνέδρια Νανοτεχνολογίας σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο

20/04/2012

Ένα πολυγεγονός διεθνών επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων στον τομέα της Νανοτεχνολογίας πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την εκδήλωση ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 (www.nanotexnology.com) που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ και η HELEXPO ΑΕ στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" το διάστημα 30 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2012. Επίσης, το 11ο Διεθνές Συνέδριο για Νανοδομημένα Υλικά (ΝΑΝΟ2012) πραγματοποιείται στη Ρόδο το διάστημα 26-31 Αυγούστου 2012.

Η φετινή ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχίας της NANOTEXNOLOGY 2011 που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 600 παρουσιάσεις και 2.000 ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες, υλοποιείται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012, κ. Σ. Λογοθετίδης "Η υποστήριξη από ελληνικούς φορείς και η ενεργός συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της ελληνικής αριστείας, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, και φυσικά για τη διεθνή προβολή της χώρας μας".

Συγκεκριμένα, η ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις/συνέδρια:

Η 2η Διεθνής Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo (2-6 Ιουλίου) (www.nanotexnology.com) προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας κυρίως από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους, κ.λπ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζονται στις νανοτεχνολογίες, καθώς επίσης καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους.

Το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά ISFOE-12 (2-5 Ιουλίου) (http://isfoe.physics.auth.gr) είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και τεχνολογία των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, κ.λπ.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες NN12 (3-6 Ιουλίου) (http://nnconf.physics.auth.gr) αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται στα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή της Νανοτεχνολογίας, και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κλπ.

το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική ISSON12 (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου) (http://nnconf.physics.auth.gr/isson.html) στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων ΑΕΙ και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοϊατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο www.nanotexnology.com ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Συνεδρίου ARTION Conferences & Events (τηλ: 2310 257813 - γραμμή Nanotexnology, 2310 252330, φαξ: 2310 272276 και e-mail: nanotexnology@artion.com.gr.

Επιπλέον, το 11ο Διεθνές Συνέδριο για Νανοδομημένα Υλικά (NANO2012) θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου στη Ρόδο (www.nano2012.org). Το συνέδριο, που πραγματοποιείται από το 1992 και κάθε δύο χρόνια, προσελκύει διακεκριμένους επιστήμονες και παρουσιάζει τις πρωτοποριακές εξελίξεις στην επιστήμη των νανοϋλικών. Στο πλαίσια του NANO2012, διοργανώνεται και εξειδικευμένο συνέδριο για τη Νανοϊατρική.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ARTION Conferences & Events

 
ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012
NANO2012
|More